Radujsja logo

    
radujsja hearder

Concertagenda

Historie

Radujsja werd in 2009 opgericht, maar het begon allemaal een jaar eerder….    Het Overijssels Byzantijns Mannenkoor had in 2008 een aantal dames benaderd voor een damesprojectkoor. Tijdens enkele concerten wilde men meerdere koorstukken als gemengd koor samen met deze dames ten gehore brengen. Het werd een succes.

Maar dat niet alleen, want na afronding van dit project hadden de dames de smaak van de oude Byzantijnse muziek te pakken en namen zij het initiatief tot oprichting van Het Overijssels Russisch Vrouwenkoor Radujsja.

Adelya Rakhimova, al bij het project met het mannenkoor betrokken, werd gevraagd als vaste dirigente voor het dameskoor in wording en reageerde meteen enthousiast.

Na een intensieve campagne in de plaatselijke media en de nodige inspanningen hielden  wij tenslotte in september 2009 vol trots onze eerste repetitie. In de loop der jaren is ons koor verder gegroeid tot rond de 30 leden en hebben wij een respectabel repertoire op onze naam staan en heel bijzondere concerten gegeven.