Radujsja logo

    
radujsja hearder

Concertagenda

Concertgeschiedenis

18 november: Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar kan bruggen slaan tussen Oost en West.

Zaterdag 18 november komt Marie-Thérèse ter Haar bij de Nieuwe Liefde Almelo, als kind al bekend met Rusland. Zij gaat vertellen over de ontwikkelingen in Rusland in de afgelopen 10 jaar, waar in Europa nauwelijks aandacht voor is. Zij leest in de westerse media enkel kritiek en mist hierin de nuance. Verder vraagt zij zich af hoe wij in haar ogen in de greep van de VS zijn gekomen. Met haar Rusland & Oost-Europa Academie en het onlangs gehouden congres ‘Dwarsdenken’ worden bruggen gebouwd tussen Oost en West. Voor meer info over Marie-Thérèse: zie https://www.zijspreekt.nl/nieuws/37-sprekers/sprekers/911-marie-therese-ter-haar.

Het Overijssels Russische Vrouwenkoor Radujsja, wat

‘Wees blij’ betekent, bestaat bijna 10 jaar. Het koor zingt Russische en Byzantijnse liederen onder de bezielende leiding van dirigent Adelya Rakhimova. Zij werd geboren in Kazan, stad aan de Wolga in de Russische Federatie, waar zij aan de Kazan State Academy of Culture and Arts afstudeerde in koordirectie en piano. Het koor geeft regelmatig concerten, zowel solo- als dubbelconcerten met diverse regionale koren en orkesten. Voor een impressie van Radujsja: https://www.youtube.com/watch?v=jN5h-XmqYrY

Het  programma  duurt  van  18.00  tot  circa  19.30  uur  en  vindt  plaats  in  de  kapel  van  Hof  ’88,  Elizabethhof  4  in Almelo. Vanaf 17.30  uur is er gelegenheid voor inloop. Na afloop van het programma kunt u, vanaf ongeveer 19.30 uur, gebruik maken van een informele nazit en een smakelijke maaltijd. De maaltijd kost € 12,50 en de drankjes zijn voor eigen rekening.Wilt u doorgeven dat u komt en of u wel of niet blijft eten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.? Graag onder vermelding van uw naam, het aantal personen en eventueel de wens om vegetarisch te eten.

Tot slot: De Nieuwe Liefde Almelo heeft besloten om een bijdrage van € 5,-  per bezoeker te moeten gaan heffen, zodat wij door kunnen gaan met onze missie om zingevende avonden te kunnen blijven organiseren.