Radujsja logo

    
radujsja hearder

Concertagenda

Concertgeschiedenis

20161001 Deelname aan Twenterand Zingt, Vroomshoop

Zaterdag 1 oktober wordt het korenfestival “Twenterand Zingt” voor de tweede keer uitgevoerd op initiatief van de Lionsclub Twenterand. Dit keer zullen op drie locaties in het centrum van Vroomshoop maar liefst 30 koren optreden. Samen ruim 920 stemmen. Vriezenveen zal hier met acht koren vertegenwoordigd zijn, Vroomshoop met 4 koren, den Ham met 3, en Westerhaar eveneens met 3. De overige koren komen uit Daarle, Sibculo, Wierden, Almelo, Vasse, en Oldenzaal. Ook het grootste koor uit Twenterand, het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop doet mee.

TwenterandZoveel koren bestrijken ook een rijk gevarieerd genre aan muziekstijlen, van religieus, via gospel, negro-spirituals, licht klassiek, opera en  a capella,  naar kinderliedjes, popmuziek en zeemansliederen.

Bezoekers kunnen daaruit gemakkelijk een eigen programma samenstellen want de drie locaties Het Punt, en de kerkelijke centra Het Anker en Irene liggen op loopafstand.

Het korenfestival is gratis toegankelijk. Wel zal er gelegenheid zijn een vrije gift te deponeren. De opbrengst  daarvan wordt geschonken aan woonvorm De Baalderborg die u tegenkomt op de route van Het Punt naar Het Anker. U kunt daar gerust even binnenlopen.

De Baalderborg hoopt met de opbrengst van Twenterand Zingt een tovertafel aan te kunnen schaffen voor ouder wordende verstandelijk gehandicapten.

Het festival start op alle locaties om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur in de middag.